Prawdziwego tureckiego kebaba serwuje chełmianom już od przeszło 8 lat. Mimo, iż czasy dla biznesu były różne, firma przetrwała, bo jak przekonuje Ahmed Waqas, najważniejsze są jakość, tradycja i otwartość na klienta. To wszystko znajdziecie w Istambule, tym w Chełmie na placu E. Łuczkowskiego.
Dania serwowane przez Ahmeda przygotowywane są głównie z produktów tureckich, ale również zaopatrują się w towary wśród lokalnych dostawców. Ich jakość jest tu kluczowa, a w połączeniu z orientalnymi przyprawami dają smak prawdziwych tureckich potraw.
Od początku dbamy o to, aby przygotowywać nasze dania z tych samych składników, chociaż też cały czas coś ulepszamy, wsłuchując się w sugestie naszych gości. Staramy się także zaskakiwać klientów nowościami. Jako pierwsi w Chełmie wprowadziliśmy kapsalon, który choć nie jest tureckim daniem, cieszy się ogromną popularnością wśród naszych gości. Serwujemy go z frytkami, bądź ryżem orientalnym.
Mamy kilka rodzajów ciasta i bułek, podajemy kebaba ze specjalnym sosem serowym. Nasze dania można jeść z frytkami ale także ryżem, zupełnie innym od tego, który gotujemy w domu. Zdradzę tylko, że jest on m. in. z kardamonem i goździkami. Naprawdę gorąco polecam – mówi właściciel Istambułu.
Istambuł ma ofertę dla indywidualnych gości w restauracji, ale także przygotowuje cateringi do szkół, na przyjęcia rodzinne, domówki itp. Dania dowożą w każde wybrane przez klientów miejsce, wystarczy zadzwonić (tel. 798 843 430). Sprostają każdemu zamówieniu.
Oprócz standardowej oferty zawsze możemy przygotować coś specjalnego. Na przykład wyjątkowego kebaba 70 cm. Mieliśmy już takie zamówienie urodzinowe – dodaje Edyta, żona właściciela. – Serwujemy również plater, czyli ogromne danie z frytkami, mięskiem i warzywnymi dodatkami, który zaspokoi głód kilku osób. Jesteśmy elastyczni i lubimy wyzwania, dlatego cieszymy się z każdego pomysłu naszych klientów.
Istambuł przez cały czas się rozwija, mimo pandemii i drastycznych podwyżek wciąż działa i świadczy usługi na tym samym poziomie.
Firma dobrze prosperuje więc chcemy ją rozwijać. Szykujemy dla chełmian ciekawą gastronomiczną niespodziankę, ale o tym wkrótce – zdradza pani Edyta.